Mother Rock Force Celeste Chenin Blanc

Produsent

Mother Rock Wines

Om produsenten

Mother Rock Wines ble etablert av Johan Meyer i 2014. Han ble raskt nominert som Young Gun of the Year og "Stompy" har siden det rangert som en av de mest spennende unge produsentene i Sør-Afrika. Stompy studerte i ung alder vinmaking ved universitetet i Stellenbosch, men så først virkelig lyset etter å ha møtt og jobbet med Tom Lubbe hos Matassa i Frankrike. Tom Lubbe sitt arbeid med enkeltvinmarker og erfaring fra vinproduksjon i Sør-Afrika sent på 1990-tallet inspirerte Johan til å produsere rene viner hvor mesteparten av arbeidet blir gjort i vinmarken. Han befester og beviser at han er posisjonen verdig gjennom sine pinot noir og chardonnaybaserte signaturviner og med prosjektet Mother Rock. Dette er viner hvor tilnærmingen er mer eksperimentell med en kombinasjon av skallkontakt og blandinger med forskjellige druer. Etter 4 år med slit og løfting av store steiner flyttet Johan og Anri inn på sin nye eiendom Plattenklip i 2019, og produserte sin første årgang i 2020 i sitt egne vineri. Øverst på Piketberg i den nordvestlige delen av Swartland har de nå plantet flere hektar med vinmark i tidligere upløyd mark, og alt arbeid er gjort for hånd for å beholde mest mulig oksygen og nitrogen tilstede i jorden... Fra disse vinmarkene vil det komme nye viner i tillegg til vinene som allerede er i produksjon.

Område

Swartland er et stor område som strekker seg over 180km fra 1t nord for Cape Town og opp mot Citrusdal. I nord har man innslag av sand i jordsmonnet, og i sør består hovedsaklig jordsmonnet av granitt eller skifer. Området omtales som en av de mest spennende områdene i Sør-Afrika grunnet kombinasjonen av dette jordsmonnet, gamle bush-wines opp mot 100år og produsenter som lager ærlige viner med stor fokus.

Jordsmonn

Fra en enkeltvinmark i Paardeberg i Swartland plantet i 1980. Granittholdig jordsmonn.

Druetype

Chenin Blanc 100%

Produksjonsmetode

Hele drueklaser presses over i ståltanker hvor juicen gjærer naturlig. Videre lagring på ståltank, samt en liten komponent på gamle eikeliggere. Vinen tappes ufiltrert uten tilsatt svovel.

Karakteristikk

Duft av sitrus, epler og noe fersken. I munnen er vinen både elegant og fyldig, og har en god lengde. Prøv sammen med kalde forretter av kjøtt, hvit -& rød fisk eller kylling.

VOLUM 75,0 cl
ALKOHOL 11,5%
VINMONOPOL 3694501
VECTURA 142032
EPD 4478780
TYPE Hvitvin
ÅRGANG 2020
PRIS kr 194,90
VEILEDENDE PRIS kr 160,32
Det tas forbehold om at det kan forekomme feil i pris