Mother Rock Force Celeste Chenin Blanc 2019

Produsent

Mother Rock Wines

Om produsenten

Mother Rock Wines ble etablert i 2014, og drives av unge og energiske Johan Mayer. Nominert som Young Gun of the Year er "Stompy" rangert som en av de mest spennende unge produsentene i Sør-Afrika, noe han beviser gjennom sine pinot noir -& chardonnay signatur-viner og Mother Rock vinene. Stompy studerte i ung alder vinmaking ved universitetet i Stellenbosch, men så først virkelig lyset etter å møtt og jobbet med Tom Lubbe hos Matassa i Frankrike. Tom Lubbe sitt fokus på enkeltvinmarker og erfaring fra vinproduksjon i Sør-Afrika på sent 1990-tallet inspirerte Johan til å produsere rene viner hvor mesteparten av arbeidet blir gjort i vinmarken. Frem til til og med 2014 årgangen ble produsert i kjelleren til Meerhof i Swartland, men fra 2015 har Stompy endelig overtatt sitt eget vineri i Stellenbosch.

Område

Swartland er et stor område som strekker seg over 180km fra 1t nord for Cape Town og opp mot Citrusdal. I nord har man innslag av sand i jordsmonnet, og i sør består hovedsaklig jordsmonnet av granitt eller skifer. Området omtales som en av de mest spennende områdene i Sør-Afrika grunnet kombinasjonen av dette jordsmonnet, gamle bush-wines opp mot 100år og produsenter som lager ærlige viner med stor fokus.

Jordsmonn

Fra en enkeltvinmark i Paardeberg i Swartland plantet i 1980. Granittholdig jordsmonn.

Druetype

Chenin Blanc 100%

Produksjonsmetode

Hele drueklaser presses over i ståltanker hvor juicen gjærer naturlig. Videre lagring på ståltank, samt en liten komponent på gamle eikeliggerr. Vinen tappes ufiltrert uten tilsatt svovel.

Karakteristikk

Duft av sitrus, epler og noe fersken. I munnen er vinen både elegant og fyldig, og har en god lengde. Prøv sammen med kalde forretter av kjøtt, hvit -& rød fisk eller kylling.

VOLUM 75,0 cl
ALKOHOL 12%
VINMONOPOL 3694501
VECTURA 142032
EPD 4478780
TYPE Hvitvin
ÅRGANG 2019
PRIS kr 189,90
VEILEDENDE PRIS kr 156,32
Det tas forbehold om at det kan forekomme feil i pris