Fiesta de Azul y Garanza 2018

Produsent

Azul y Garanza

Om produsenten

Azul y Garanza lager vin fra totalt 40 hektar vinmark spredt på forskjellige parseller lokalisert ved siden av ørkenområdet og naturresarvatet Bardenas Reales i Navarra, i det nordlige Spaina. Med de ekstreme naturforholdene som dette ørkenområdet har, unikt for Navarra, lager Dani Sanches Nogue, Maria Barrena og Fernando Barrena sertifiserte økologisk vin av høy klasse – uten bruk av kjemiske midler verken i vinmark eller kjeller. Spesielt Maria og Dani har med sine store erfaringer fra både Spania, Frankrike, Australia, Argentina og Sør Afrika endelig funnet sin kurs og filosofi for hvordan de ønsker vinene deres skal være; Tro mot sitt opphav. Det bør også nevnes at Dani lager vin i Montsant og Maria i Catalonia.

Område

Distriktet Navarra strekker seg over hele den sørlige halvdelen av regionen Navarra. Vinmarkene ligger ved foten av Pyreneene, ned mot Ebros dalføre. Navarra var tidligere mest kjent for sine roséviner, men har i seinere år også produsert røde og hvite kvalitetsviner De mest beplantede røde druene er Garnacha, Tempranillo, Cabernet Sauvignon og Merlot, mens de hvite er Viura og Garnacha Blanca. Klimaet er kontinentalt med varme, tørre somre og kalde vintre.

Jordsmonn

Vinmarkene ligger ca. 400 m.o.h. Jordsmonnet er karrig og består hovedsakelig av kalkholdig leire. Markene ligger sør østvendt. Klimaet er påvirket av svært store forskjeller mellom natt og dag (±15º)., og avkastningen er moderat.

Druetype

Tempranillo (Tinto del Pais) 60%, Garnacha 40%

Produksjonsmetode

Druene plukkes for hånd i små kasser. Etter avstilking og pressing gjennomgår gjæring i sement og ståltanker med stedegen gjær. Gjæringen tar ca 10 dager og maserasjonen er på ca 15 dager. Vinene blendes og lagres videre på sement og tappes uten filtrering etter ca 6 måneder.

Karakteristikk

Vinen har en dyp burgunderrød farge. Vinen dufter av ferske knuste bær som kirsebær, bjørnebær, blåbær, jordbær anis og krekling. Frisk i munnen med det samme bærpreget som i nesen, fin struktur og med fine tanniner. En super vin fingermat, lam og svin, gjerne sammen med bakte grønnsaker. En vin som skal nytes de 3 første årene etter årgang. Serveres best ved rundt 14-16 grader.

VOLUM 75,0 cl
ALKOHOL 13,5%
VINMONOPOL 5225301
VECTURA 141334
EPD 4642823
TYPE Rødvin
ÅRGANG 2018
PRIS kr 159,90
VEILEDENDE PRIS kr 132,32
Det tas forbehold om at det kan forekomme feil i pris