Musar Jeune 2018

Produsent

Ch. Musar

Om produsenten

Chateau Musar ble grunnlagt i 1930 av Gaston Hochar. I dag eies og drives vinhuset av hans sønner Serge og Ronald som igjen har fått med seg sine sønner Gaston, Marc og Ralph. Gjennom sine viner beviser Chateau Musar at det umulige er mulig. Vinhuset har med visjonæren Serge og ankerfestet Ronald i år etter år dyrket druer i Bekaadalen. Vinmaker Tareq Sakr har gjennom de siste 15 årene bidratt til å heve kvaliteten på arbeidet både i vinmark og kjeller ytterligere. Etter høsting fraktes druene med lastebil til vineriet i Ghazir hvor det også finnes en eventyrlig kjeller med over et halvt århundre gamle årganger. Vinene fra Chateau Musar er unike i sin stil. De lokale druenes egenskaper og tilpasning til Bekaadalens mesoklima og den vinmakingsfilosofi Serge står for, gir vinene en helt spesiell og særegen stil som har godt av lang lagring. Vinen får raskt en noe utviklet stil og er holdbar i mange årtier. Både i hjemlandet Libanon og internasjonalt, har vinhuset status som kultprodusent og de berømmes år etter år av verdens vinjournalister og vineksperter for sin høye kvalitet.

Område

Bekaadalen ligger på ca. 1000 meters høyde i den nordøstlige delen av Libanon. Sommeren er moderat temperert med en gjennomsnittstemperatur på 25 °C. God vindgjennomstrømning hele sommersesongen kjøler ned vinmarken i den varmeste delen av sesongen. Vinteren er mild og regnfull noe som i kombinasjon med drenerende jordsmonn utgjør dette et utmerket klima for dyrking av druer.

Jordsmonn

Topplaget er rikt på grus. Under dette er et lag med svært kalkholdig jord. Vinmarkene ligger på 1000 meters høyde og er drevet økologisk. Cinsault stokkene er 40-50 år gamle.

Druetype

Cinsault 45%, Syrah 45%, Cabernet Sauvignon 10%

Produksjonsmetode

Håndhøstede økologisk dyrkede druer, hovedsakelig avstilket og presset før separat spontangjæring i betongtanker, blendet og modnet i betong i 9 mnd. Tappet ufiltrert.

Karakteristikk

Rik duft av røde frukter, moreller, bakte plommer, solbær, blåbær med et hint av fioler fra syrahdruene. De samme aromaene finner du i smaken med en rik fruktighet akkompagnert av noe krydder Den har fløyelsmyke tanniner og en lang saftig ettersmak. Server den med meze, stekt kjøtt, grillmat, krydrede middelhavsretter, gryteretter og harde, modne oster. Server ved ca. 18 °C. Drikkes best innen 4-5 år etter årgang.

VOLUM 75,0 cl
ALKOHOL 14%
VINMONOPOL 5892201
VECTURA 141327
EPD 1968924
TYPE Rødvin
ÅRGANG 2018
PRIS kr 219,90
VEILEDENDE PRIS kr 180,32
Det tas forbehold om at det kan forekomme feil i pris