Christoph Hoch Kalkspitz 2021

Om produsenten

Christoph Hoch kommer fra en vinmakerfamilie i Kremstal. Han lærte seg å lage vin etter tradisjonelle metoder, men syntes raskt det ble litt kjedelig. Han begynte i stedet å eksperimentere med utgangspunkt i familiens druer og vineri. Etter noen år med testing startet han for seg selv i 2013. Han fikk 5 hektar av familiens vinmarker fordelt på 4 ulike plotter i Hollenburg. De ligger på mellom 220 og 380 meter over havet. Vinmarkene har et variert jordsmonn med mye løss og aktiv kalk. Mellom vinrankene er det plantet ulike vekster som bidrar til en naturlig balanse. Det er blant annet plantet sennep for svovel og rug for karbon. Han har fra 2015-årgangen både økologisk og biodynamisk sertifisering for vinene sine.

Område

Fra ulike marker på 220-380 moh i Hollenburg, Kremstal. Konglomerat på den sørlige siden av elven Donau. Mengder med kalk fra Alpene har kommet med Traisental og blandet seg med steiner fra Donau. Kalken her er svært aktiv og Christoph sammenligner den med Cote de Blanc i Champagne.

Druetype

Grüner Veltliner 75%, Zweigelt 10%, Blauer Portugieser 5%, Riesling 5%, Sauvignon Blanc 5%

Produksjonsmetode

Håndplukket. Presset før spontanfermentering. Noe skallkontakt for deler av vinen. Modnet i tank og brukte fat før andregangsgjæring i flaske. Det utføres en lett degorgering for å fjerne de groveste gjærrestene.

Karakteristikk

Lett sløret briljant gul farge. Frisk duft av sitrus urter og moden frisk frukt. Flotte behagelige bobler med stor konsentrasjon og lettbeint munnfølelse. Frisk fruktig, mineralsk og tørr. Den perfekte aperitif. Vinens flotte frukt gjør den egnet til skinke, grønnsaksbaserte retter, fisk og fjærkre.

VOLUM 75,0 cl
ALKOHOL 10,5%
VINMONOPOL 7617401
VECTURA 148163
EPD 4791505
TYPE Perlende vin
ÅRGANG 2021
PRIS kr 229,90
VEILEDENDE PRIS kr 188,32
Det tas forbehold om at det kan forekomme feil i pris