Bianco di Ampeleia 2019

Produsent

Ampeleia

Om produsenten

Ampeleia, som er avledet av det greske ordet for vinstokk, er et prosjekt som ble startet av Elisabetta Foradori, Giovanni Podini og Thomas Widmann. I dag består Ampeleia av 40 hektar vinmark spredt utover en rekke forskjellige vinmarker og parseller med store individuelle forskjeller både med tanke på jordsmonn og høydemeter over havet (fra 200-600 moh.). Vinmarkene er beplantet med typiske middelhavsdruer som en gang i tiden var plantet her. Druetypene inkluderer selvfølgelig Sangiovese, men også Grenache, Carignan, Mourvedre, Alicante Bouschet, Marselan, Cabernet Franc og Merlot, hvor de siste ble beplantet på 60 tallet. I 2009 begynte konvertering til biodynamisk landbruk, for en del Ampeleia di Sopra, resten av eiendommen dyrkes økologisk og fra og med 2015 årgangen biodynamisk.

Område

Ampeleia befinner seg i den øvre delen av Maremma bare 30 km fra Middelhavet. Hovedsakelig dyrkes det Sangiovese her og Maremma er også tilholdsstedet for mange såkalte super toscanere. Ampeleia representerer noe helt annet og lager naturlige viner fra middelhavsdruer som passer klimaet utmerket. Vinene til Ampeleia klassifiseres som IGT/IGP Costa Toscana.

Jordsmonn

Sandholdig jordsmonn ispedd grus og stein. Marken ligger 300-600 moh. med sør østlig eksponering.

Druetype

Trebbiano 90%, Malvasia 5%, Ansonica 5%

Produksjonsmetode

Håndhøstet fra enkeltvinmark, spontanfermentert med 5-6 dagers skallkontakt. Modnet i betong i 6 mnd. Tappet uten filtrering.

Karakteristikk

Lys gyllen farge. Flott duft av moden sitrus, fersken og blomster, med hint av friske urter. Svært delikat i munnen med flott frukt hele veien. Florlett men likevel svært intens og lang. Nyt til fisk, skalldyr og spekemat. Flott kylling og annen fugl, kalv og oljebaserte pastaretter. Drikk nå og fem år etter årgang.

VOLUM 75,0 cl
ALKOHOL 11%
VINMONOPOL 7707601
VECTURA 144970
EPD 4921938
TYPE Hvitvin
ÅRGANG 2019
PRIS kr 299,90
VEILEDENDE PRIS kr 244,32
Det tas forbehold om at det kan forekomme feil i pris