Thorne & Daughters Tin Soldier Semillon 2018

Produsent

Thorne & Daughters

Om produsenten

John Seccombe er en av de nyeste tilskuddene av unge, fremadstormende vinmakere i Sør-Afrika. Med en matematisk og datakyndig utdannelse fikk John seg jobb som dataprogrammer i Skottland. I helgene hjalp han til på en restaurant som en av hans bestevenner drev. Det var en kveld her han fikk sin store vinåpenbaring; En perfekt lagret flaske Alsace som var over 20 år gammel. Det første vinfrøet var dermed plantet, og veien tilbake til Sør-Afrika tok han innom mange vinproduserende land for å lære mer om vinmaking. I 2012 etablerte John og konen Thorne & Daughters, og produserte sin første vin Rocking Horse. Vinjournalister og andre vinprodusenter var stum av beundring allerede fra første stund, og med matematisk presisjon i alle sine viner blir vinene utsolgt på få timer i hjemlandet Sør-Afrika.

Område

Swartland er et stor område som strekker seg over 180 km fra 1t nord for Cape Town og opp mot Citrusdal. I nord har man innslag av sand i jordsmonnet og i sør består hovedsaklig jordsmonnet av granitt eller skifer. Området omtales som en av de mest spennende områdene i Sør-Afrika grunnet kombinasjonen av dette jordsmonnet, gamle bush-wines opp mot 100 år og produsenter som lager ærlige og uttrykksfulle viner.

Jordsmonn

Fra en vinmark i Swartland på løst, maritimt jordsmonn med innslag av leire. Vinmarken inneholder både Semillon Blanc -& Semillon Gris, og disse druene gjæres sammen.

Druetype

Sémillon 100%

Produksjonsmetode

Håndplukkede druer som gjæres som hele drueklaser med skallkontakt i 7 dager før pressing. Viden fullfører den naturlige gjæringen på ståltanker før den lagres videre på gamle fat i 9 måneder. Vinen omrøres ikke, og tappes ufiltrert med fornuftig lave svovelverdier.

Karakteristikk

Smak av moden frukt, mineralitet og lang avslutning.

VOLUM 75,0 cl
ALKOHOL 12,5%
VINMONOPOL 7849101
VECTURA 145324
EPD 5003298
TYPE Hvitvin
ÅRGANG 2018
PRIS kr 349,90
VEILEDENDE PRIS kr 284,32
Det tas forbehold om at det kan forekomme feil i pris