Le Boncie Le Trame 2016

Om produsenten

Du husker første gang du smaker Morgantis magiske viner. Vinen biter seg fast i hukommelsen fordi du blir overrasket og overveldet over frukten, saftigheten elegansen og dybden i disse vinene. Giovanna Morgantis viner har oppnådd kultstatus og hun forgudes og beundres av mange av sine vinproduserende kolleger som den aller dyktigste. Fra omkring 4,5 hektar vinmark på utkanten av landsbyen San Felice, i provinsen Castelnuovo Berardenga i den sørlige delen av Chianti Classico sonen, bor og produserer hun og mannen Giorgio kun to viner; den fabelaktige og elegante Le Trame (tidl. Chianti Classico) og andrevinen «Cinque», eller bare ”5” om du vil. Vinmarkene ligger på 300-360 meters høyde og er primært plantet som frittstående busker, såkalte albarello, med drutypne sangiovese og lokale toskanske sorter som ciliegiolo, colorino, foglia tondo og mammolo. Le Boncie lager viner på naturens prinsipper både i vinmark og kjeller og har lenge vært en av de mest markante skikkelsene innenfor denne bevegelsen i Italia. SIden 2011 har Giovanna kun laget viner klassifisert som IGT, da hun ikke lenger ville være del av DOCG konsortsiet som hun mener i alt for stor grad legger vekt på konformitet og standardisering av vinene fra området og på den måten ikke anerkjenner kvaliteten og dedikasjonen de små håndverksprodusentene står for.

Område

Podere Le Boncie ligger rett ved den tidligere middelalder landsbyen Borgo San Felice i Castelnuovo Berardenga i den sørlige delen av Chianti Classico sone ca 20 km øst for Siena. Her er det vakkert kupert landskap med store variasjoner mht kultivering av jor som sikrer naturlig balanse og mangfold. Vinene herfra er ofte rike, friske og relativt kraftige men som med alder utvikler stor eleganse.

Jordsmonn

Jordsmonnet består av kalkholdig, steinete jord med kalkholdig leire, såkalt albarese, med store forekomster av galestro (glimmerskifer).

Druetype

Sangiovese 85%, Mammolo 5%, Colorino 5%, Foglia Tonda 5%

Produksjonsmetode

Fra hovedsakelig to vinmarker. Håndplukket, spontangjæret med ca 3 ukers lang skallkontakt, modning i store fat (500 liters tonneaux) og store botte i 18 md.

Karakteristikk

En svært elegant og delikat vin med kompleks duft røde og mørke bær, blomster, krydder , nøtter og mineraltoner i nesen. Kompleks og svært delikat i munnen med sømløs munnfølelse med fast struktur og flott rødbærsfrukt, tydelig mineralpreg og lang kompleks ettersmak. Super til bistecca, lammeretter, kraftig forseggjort pasta og med alder de fleste viltretter. En vin som drikker godt i dag men som absolutt vil vinne på ytterligere lagring. Server gjerne rundt 16 grader.

VOLUM 75,0 cl
ALKOHOL 13,5%
VINMONOPOL 9863801
VECTURA 141321
EPD 4629432
TYPE Rødvin
ÅRGANG 2016
PRIS kr 469,90
VEILEDENDE PRIS kr 364,32
Det tas forbehold om at det kan forekomme feil i pris